Medlegårdens historia

Medlegården startade 2022 av Malin och Samuel. Vi har alltid gillar att odla, att kunna få fram grönsaker av bra kvalitet. Kanske inte alltid gått som vi önskat men det är odlingens tjusning. Vi odlar på ca 1 hektar tunnland i fina sandjorden utanför Skellefteå, nämligen i Medle.

Odlar utan bekämpningsmedel och utan att bespruta grönsakerna. Är INTE ekologiskt certifierade, men odlar enligt dessa principer.

Odlar till privatpersoner, restauranger som uppskattar lokalproducerat och bra kvalitet. Står på torget under högsäsong samt är på rekoring i Skellefteå varannan vecka. Udda vecka.

Vad gör vi mer?

  • Bakar medlekakan, vilket är en halvtjock mjukkaka bakat på den varma hällen i en bagarstuga. Doftar och smakar ljuvligt.
  • Tar på oss trädgårdsarbete i viss utsträckning. Kontakta oss om intresse finns för detta.
  • Viss försäljning av jord och plantor i början av säsongen från ca mars-jorden och plantorna tar slut. Kontakta oss om intresse finns!